3 iunie 2017 – Tribute Day: Loalwa Braz Vieira (Kaoma)

3 iunie 2017, RADIO STIL ROMANIA aduce un tribut de 6 ore (un GigaMix unic in lume) „Lambadei” Loalwa Braz Vieira (Kaoma), de la ora 15 pana la orele 21:00.

Loalwa Braz Vieira (n. , Rio de Janeiro, Brazilia – d. , Saquarema, Brazilia) a fost o cântăreață și textieră braziliană, cunoscută mai ales ca solistă a grupului francez Kaoma, celebru prin hitul mondial Lambada. A fost vorbitoare a patru limbi, portugheză, limba ei maternă, precum și spaniolă, franceză și engleză.

S-a născut într-o familie de muzicieni: tatăl era șeful unei orchestre, iar mama interpretă la pian clasic. A învățat să cânte la pian la 13 ani. Din 1985 până în 2017 a locuit la Paris.

A fost membru al Academiei Franceze și ambasadoare a Asociației Francofone pentru promovarea spiritului sportiv.

Loalwa a fost solista grupului Kaoma, înfiinţat în 1985, care a devenit celebru cu hituri precum ”Chorando Se Foi (Lambada)”, „Dançando Lambada” şi „Lambamor”. Grupul Kaoma a vândut peste 25 de milioane de discuri.

Solista Loalwa Braz a fost găsită moartă, la 63 de ani,  carbonizată în maşina sa care se afla în apropierea locuinţei.

Loalwa Braz, vocea grupului Kaoma, intrase în Cartea Recordurilor pentru una dintre cele mai bune 20 de voci din istorie

Lambada, de la stil de dans, la piesa controversată

„Lambada” a fost prima dată lansată pe albumul numit “Worldbeat”, discul de debut al trupei Kaoma. Pentru că piesa se anunța a fi un succes, s-a filmat și un videoclip. Desigur, ritmurile latino, fierbinți ale melodiei cerea un videoclipul pe măsură, astfel că filmările au avut loc într-o destinație exotică, pe plaja Cocos din Brazilia. Pe Youtube, a devenit un succes abia în anii 2000, însă canalele de muzică erau pline de ”Lamdaba”.

La 63 de ani, artista urca pe scenă fără să țină cont de timpul trecut peste ea

Însă „lambada” este, de fapt, stilul de dans originar din Brazilia, într-o perioadă când ţara era încă o colonie portugheză. Având ca proveniență Carimbo, a fost considerat încă de la apariție un dans simplu şi senzual, cu o particularitate în hainele purtate de dansatori: fuste pentru femei şi pantaloni lungi pentru bărbaţi.

În 2013, artista a colaborat cu un cântăreţ român

În urmă cu trei ani, în 2013, Loalwa Braz colabora cu „Naguale” și, împreună, scoteau piesa „Mirame”.

 

 

Surse: Wikipedia, g1.globo.com, news.ro, a1.ro, youtube.com

Comentarii Facebook
Share Button
3 iunie 2017, RADIO STIL ROMANIA aduce un tribut de 6 ore (un GigaMix unic in lume) „Lambadei” Loalwa Braz Vieira (Kaoma), de la ora 15 pana la orele 21:00. Loalwa Braz Vieira (n. 3 iunie 1953, Rio de Janeiro, Brazilia – d. 19 ianuarie 2017, Saquarema, Brazilia) a fost o cântăreață și textieră braziliană, cunoscută mai ales ca solistă a grupului francez Kaoma, celebru prin hitul mondial Lambada. A fost vorbitoare a patru limbi, portugheză, limba ei maternă, precum și spaniolă, franceză și engleză. S-a născut într-o familie de muzicieni: tatăl era șeful unei orchestre, iar mama interpretă la pian clasic. A învățat să cânte…

Votul Tau!

0

User Rating: 4.55 ( 2 votes)

Lasă un răspuns