6 coincidente bizare din istoria lumii

Iata 6 coincidente bizare petrecute in diverse perioade din istoria lumii.

  1. Numar de inmatriculare prevestitor

Masina arhiducelui Franz Ferdinand a carui asasinare a declansat Primul Razboi Mondial era inmatriculat “A III118”. Primul Razboi Mondial s-a incheiat cu un armistitiu in 11-11-18.

  1. Inscriptia din mormant

Cand arheologii sovietici au deschis mormantului lui Tamerlane, un mongol descendent al lui Gingis Han, au gasit urmatoarea inscriptie: „Oricine va deschide mormantul va declansa o invazie mai mare decat a mea”. Era 20 iunie 1941. Germania a invadat Uniunea Sovietica pe 22 iunie.

  1. Barajul Hoover (The Hoover Dam) si victimele sale

Primul om care a murit in timp ce se construia barajul Hoover a fost JG Tierny care a decedat pe 20 decembrie 1922. Ultimul om care a murit in acelasi loc a fost fiul lui JG Tierny pe 20 decembrie 1935.

  1. Domnul Bryson a locuit in aceeasi camera de hotel precum domnul Bryson

Potrivit „Conincidentelor incredibile” de Alan Vaughan, in 1950 domnul George D Bryson s-a cazat in Brown Hotel in Louisville, Kentucky cand a descoperit cu uimire ca persoana care a stat inaintea lui se numea tot domnul George D Bryson!

  1. Hendrix and Handel

Jimi Hendrix si George Handel au locuit amandoi pe 23 respectiv 25 Brook Street London. Ambii au fost muzicienii faimosi care au trait la o diferenta de 200 de ani unul de celalalt.

  1. Dubla deceptie

In timpul Primului Razboi Mondial au transformat vasul de pasageri RMS Carmania intr-o nava de lupta. Apoi l-au deghizat in vasul de pasageri german SMS Cap Trafalgar. Pe 14 septembrie 1914, au scufundat pe coasta Braziliei un vas german. Acesta era adevaratul SMS Trafalgar pe care nemtii il deghizasera in RMS Carmania.

 

 

Sursa: list25.com

Comentarii Facebook
Share Button
Iata 6 coincidente bizare petrecute in diverse perioade din istoria lumii. Numar de inmatriculare prevestitor Masina arhiducelui Franz Ferdinand a carui asasinare a declansat Primul Razboi Mondial era inmatriculat “A III118”. Primul Razboi Mondial s-a incheiat cu un armistitiu in 11-11-18. Inscriptia din mormant Cand arheologii sovietici au deschis mormantului lui Tamerlane, un mongol descendent al lui Gingis Han, au gasit urmatoarea inscriptie: „Oricine va deschide mormantul va declansa o invazie mai mare decat a mea”. Era 20 iunie 1941. Germania a invadat Uniunea Sovietica pe 22 iunie. Barajul Hoover (The Hoover Dam) si victimele sale Primul om care a…

Votul Tau!

0

User Rating: 4.65 ( 1 votes)

Lasă un răspuns