7 iunie 2017 – Tribute Day: Prince Rogers Nelson (Prince/Symbol)

7 iunie 2017, RADIO STIL ROMANIA aduce un tribut de 6 ore (unic in lume) lui Prince Rogers Nelson (Prince), de la ora 15 pana la orele 21:00

Nascut in 1958 sub numele de Prince Rogers Nelson, artistul este considerat a fi unul dintre cei mai influenti muziciani din istorie, cu o cariera ce se intinde pe patru decenii. Prince a castigat de-a lungul timpului 7 premii Grammy, un Golden Globe si un Oscar pentru cea mai buna coloana sonora originala pentru filmul Purple Rain.

Prince si-a lansat primul album, „For You”, in 1978 si a devenit un superstar international in 1982, cu LP-ul „1999”. in cariera sa a obtinut 7 premii Grammy, iar interpretarea sa din pauza Finalei Campionatului de Fotbal American Super Bowl din 2007 a fost caracterizata drept una dintre cele mai bune performante live din toate timpurile. Albumele sale s-au vândut in peste 100 de milioane de exemplare.

De asemenea, Prince este laureatul unui premiu Oscar pentru cea mai buna compozitie originala cu hitul sau „Purple Rain” in 1985.

Prince a fost casatorit de doua ori. Prima oara cu o dansatoare din formatia sa, Mayte Garcia, de care a divortat in 2000. Apoi s-a casatorit cu Manuela Testolini, de care s-a despartit in 2006.

Din anul 2004, numele lui Prince figureaza in Rock ‘n’ Roll Hall of Fame. La finalul ceremoniei de atunci, el a oferit o interpretare memorabila a piesei The Beatles „While My Guitar Gently Weeps”.

In cariera sa de exceptie, care se intinde pe mai mult de 37 de ani, muzicianul a inregistrat 20 de albume de studiou si 4 albume live. De asemenea, a mai scos patru albume alaturi de formatia sa, The New Power Generation.

Celebrul cantaret Prince a murit, la varsta de 57 de ani, in studioul sau de inregistrari din Minesotta, aflat in locuinta lui.

Autoritatile au raspuns unui apel facut la serviciul de urgenta 911, la resedinta din Paisley Park a cantaretului, dar identitatea persoanei decedate nu a fost dezvaluita oficial inca de la inceput. Cantaretul american, ar fi fost gasit in stop respirator. Medicii l-au gasit pe Prince in lift, iar acesta nu a raspuns manevrelor de resuscitare.

Conform unui raport întocmit de medicii legiști autorizați să efectueze autopsia lui Prince, artistul ar fi murit din cauza unei supradoze de analgezice. Pe surse, anchetatorii ar fi confirmat pentru publicația Minnesota Star Tribune că, în sângele solistului, s-au găsit urme de Percocet. Prince ar fi avut și un nivel de celule roșii alarmant de mic.

 

Sursa: wikipedia

Comentarii Facebook
Share Button
7 iunie 2017, RADIO STIL ROMANIA aduce un tribut de 6 ore (unic in lume) lui Prince Rogers Nelson (Prince), de la ora 15 pana la orele 21:00 Nascut in 1958 sub numele de Prince Rogers Nelson, artistul este considerat a fi unul dintre cei mai influenti muziciani din istorie, cu o cariera ce se intinde pe patru decenii. Prince a castigat de-a lungul timpului 7 premii Grammy, un Golden Globe si un Oscar pentru cea mai buna coloana sonora originala pentru filmul Purple Rain. Prince si-a lansat primul album, "For You", in 1978 si a devenit un superstar international in 1982, cu…

Votul Tau!

0

User Rating: 5 ( 1 votes)

Lasă un răspuns