Am fost contactați de extratereștrii? Aceasta este una dintre cele mai mari descoperiri!

Undele radio, numite și ”fast radio bursts” au contrariat astronomii timp de un deceniu de la descoperirea acestora.

Potrivit Daily Mail, un nou studiu arată că cercetătorii au analizat date de la telscopul radio Molonglo și au descoperit trei astfel de unde radio. Echipa de cercetare spune că semnalele au venit, cel mai provavil de la galaxii îndepărtate.

Deși momentan nu se poate confirma că semnalele radio au fost trimise de extratereștrii, se poate spune cu certitudine că ele vin din spațiul cosmic.

FRBs-urile sunt emisii radio care apar pentru o perioadă scurtă de timp şi la întâmplare, ceea ce le face foarte greu de găsit şi de studiat. Astfel, nu se ştie ce poate produce aceste emisii, de aici spectrul larg de speculaţii pe seama lor, de la coliziunea stelelor la mesaje create artificial.

Matthew Bailes, de la Universitatea Swinburne din Melbourne, Australia, susţine că „probabil cea mai bizară explicaţie pentru FRBs este că sunt transmisii extraterestre”.

În 2013, savanţii au observat că arhitectura unică a telescopului Molonglo poate fi utilă pentru reperarea acestor unde. Telescopul are o zonă foarte largă de colectare (18.000 metri pătraţi) şi acoperă 8 grade pătrate ale cerului. Telescopul produce 1000 TB de date în fiecare zi. Ca o comparaţie, toate paginile web ale Wikipediei folosesc doar 5,87 de TB.

Astfel, echipa a putut să repereze trei FRBs-uri, dar doar una singură a putut fi localizată într-o galaxie. Studiul a fost publicat în Monthly Notices a Royal Astronomical Society.

 

Sursa: RealitateaTv

Comentarii Facebook
Share Button
Undele radio, numite și ”fast radio bursts” au contrariat astronomii timp de un deceniu de la descoperirea acestora. Potrivit Daily Mail, un nou studiu arată că cercetătorii au analizat date de la telscopul radio Molonglo și au descoperit trei astfel de unde radio. Echipa de cercetare spune că semnalele au venit, cel mai provavil de la galaxii îndepărtate. Deși momentan nu se poate confirma că semnalele radio au fost trimise de extratereștrii, se poate spune cu certitudine că ele vin din spațiul cosmic. FRBs-urile sunt emisii radio care apar pentru o perioadă scurtă de timp şi la întâmplare, ceea ce…

Votul Tau!

0

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns