NASA a publicat imagini UIMITOARE cu furtunile hexagonale de pe Saturn

Noi imagini uimitoare prezintă furtunile hexagonale din zona polului nord de pe Saturn, precum şi inele masive ce îi fascinează pe astronomi de mai bine de 30 de ani.

Atmosfera planetei este în continuă schimbare datorită vânturilor puternice şi a condiţiilor meteorologie în continuă schimbare, informează Mail Online.

,,Zona furtunilor hexagonale s-a aflat în umbră pe parcursul misiunii sondei Cassini, însă în imaginile realizate recent aceastea se aflăm în poziţie directă cu lumina solară,” afirmă NASA. Faimoasa formă hexagonală delimitează vortexul polar nordic, prezentat ca o pată neagră de la polul planetei.

În acelaşi timp, inele sunt constituite din particule de gheaţă care se ciocnesc continuu.

În urma misiunii de durată a sondei Cassini, cercetătorii au reuşit să studieze modul în care atmosfera şi inelele lui Saturn se schimbă de-a lungul timpului. Noile imagini color publicate de NASA prezintă modul în care s-a schimbat regiunea polului nord al planetei din 2012 până în 2016.

 

Sursa: descopera.ro

Comentarii Facebook
Share Button
Noi imagini uimitoare prezintă furtunile hexagonale din zona polului nord de pe Saturn, precum şi inele masive ce îi fascinează pe astronomi de mai bine de 30 de ani. Atmosfera planetei este în continuă schimbare datorită vânturilor puternice şi a condiţiilor meteorologie în continuă schimbare, informează Mail Online. ,,Zona furtunilor hexagonale s-a aflat în umbră pe parcursul misiunii sondei Cassini, însă în imaginile realizate recent aceastea se aflăm în poziţie directă cu lumina solară,'' afirmă NASA. Faimoasa formă hexagonală delimitează vortexul polar nordic, prezentat ca o pată neagră de la polul planetei. În acelaşi timp, inele sunt constituite din particule…

Votul Tau!

0

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns