Să-i cumperi sau nu un câine copilului?

Oamenii au în sânge binele, visează pacea, liniștea și solidaritatea, iar unul dintre sfaturile pe care le dau specialiștii pentru a educa un copil în spiritul acestor valori, dar și al iubirii necondiționate, este acela de a-l crește alături de un câine.

Dacă relația cu o pisică este un contract, în care afecțiunea vine doar după ce omul își manifestă îndelung prețuirea, pentru că mica felină este o specie pățită, iubirea câinelui nu depinde decât de o mângâiere. Uneori, nici de asta.

Câinele oferă iubire de cele mai multe ori fără să aștepte ceva în schimb, iar aceasta este cea mai pură definiție a generozității. Lumea în care trăim ne învață mai nou că egoiștii trăiesc mai mult, dar gândiți-vă pentru o secundă la o cunoștință care nu practică altruismul ca pe a doua natură și veți descoperi că nu o caracterizează fericirea.

Dimpotrivă, oamenii care găsesc plăceri simple și se bucură de fiecare interacțiune cu semenii, care dăruiesc din inimă fără să bombăne că nu le sunt recunoscute meritele sunt cu adevărat fericiți.

Intrebați-vă: ați primit cândva iubire fără să dăruiți? Ați fost jigniți gratuit, sau ați provocat ostilitate?

Un câine va iubii neconditionat si isi va arata mereu recunostinta, asta trebuie SA INVETE UN COPIL!

Comentarii Facebook
Share Button
Oamenii au în sânge binele, visează pacea, liniștea și solidaritatea, iar unul dintre sfaturile pe care le dau specialiștii pentru a educa un copil în spiritul acestor valori, dar și al iubirii necondiționate, este acela de a-l crește alături de un câine. Dacă relația cu o pisică este un contract, în care afecțiunea vine doar după ce omul își manifestă îndelung prețuirea, pentru că mica felină este o specie pățită, iubirea câinelui nu depinde decât de o mângâiere. Uneori, nici de asta. Câinele oferă iubire de cele mai multe ori fără să aștepte ceva în schimb, iar aceasta este cea…

Votul Tau!

0

User Rating: 4.4 ( 1 votes)

Lasă un răspuns