Un sarcofag roman vechi de 1700 de ani, descoperit în Marea Britanie

Un fragment mare dintr-un sarcofag roman, vechi de 1700 de ani, a fost descoperit de către un vizitator în grădinile Palatului Blenheim, un sit din patrimoniul internaţional care datează din secolul al XVIII-lea.

Nu se ştie cum acest sarcofag, ale cărui inscripţii îl reprezintă pe Dionis şi vin care curge din struguri, a ajuns la palat, informează Archaeology.

Ceea ce se ştie este că a fost folosit în colectarea apei unui izvor natural în secolul al XIX-lea, iar apoi la începutul secolului XX a fost încorporat într-o grădină.

O echipă de conservare condusă de Nicholas Barnfield de la Cliveden Conservation a tăiat şuruburile care ţineau acest fragment spre o cisternă şi l-au luat la atelier, unde au curăţat cu atenţie suprafaţa de marmură a relicvei.

Barnfield a precizat că „nu există inscripţii care să indice al cui era, dar cu siguranţă era o persoană importantă”.

 

Comentarii Facebook
Share Button
Un fragment mare dintr-un sarcofag roman, vechi de 1700 de ani, a fost descoperit de către un vizitator în grădinile Palatului Blenheim, un sit din patrimoniul internaţional care datează din secolul al XVIII-lea. Nu se ştie cum acest sarcofag, ale cărui inscripţii îl reprezintă pe Dionis şi vin care curge din struguri, a ajuns la palat, informează Archaeology. Ceea ce se ştie este că a fost folosit în colectarea apei unui izvor natural în secolul al XIX-lea, iar apoi la începutul secolului XX a fost încorporat într-o grădină. O echipă de conservare condusă de Nicholas Barnfield de la Cliveden Conservation a…

Votul Tau!

0

User Rating: 5 ( 1 votes)

Lasă un răspuns