Usturoiul – 10 beneficii pentru sănătate

Reputaţia usturoiului de a fi bun la toate nu este de ieri de azi. Încă de pe vremea Egiptului antic era folosit atât pentru gătit, cât şi pentru tratarea problemelor de inimă, a presiunii sângelui crescută, a coloesterolui mărit, a răcelii, gripei şi a altor infecţii.

Usturoiul proaspăt poate ajuta în lupta contra bacteriilor, fungilor şi infecţiilor cu viermi şi poate ucide bacterii precum E-coli sau Salmonella.

-Contribuie la eliminarea toxinelor din ficat, protejându-l în acelaşi timp.

-Poate trata herpesul şi ciupercile de la nivelul picioarelor, dar şi negii.

-De asemenea, are un puternic efect antiinflamator, ajutând organismul să lupte contra alergiilor.

-Sucul de usturoi calmează mâncărimile şi erupţiile apărute în urma ciupiturilor de insecte.

-Folosit zilnic, întăreşte sistemul imunitar reducând numărul şi frecvenţa răcelilor, ajută la tratarea iritaţiei gâtului şi scade riscul de a avea cancer.

-Creşte nivelul de insulină şi reglează nivelul zahărului în sânge (este ideal pentru diabetici).

-Conţine vitaminele C şi B6, dar şi seleniu şi fier.

-Are un bun efect împotriva căderii părului. Masează delicat scalpul cu un căţel de usturoi sau în amestec cu puţin ulei de măsline.

Aplicat pe coşuri, elimină bacteriile şi ajută la vindecarea acestora.

 

 

Sursa: ziuadecj

Comentarii Facebook
Share Button
Reputaţia usturoiului de a fi bun la toate nu este de ieri de azi. Încă de pe vremea Egiptului antic era folosit atât pentru gătit, cât şi pentru tratarea problemelor de inimă, a presiunii sângelui crescută, a coloesterolui mărit, a răcelii, gripei şi a altor infecţii. Usturoiul proaspăt poate ajuta în lupta contra bacteriilor, fungilor şi infecţiilor cu viermi şi poate ucide bacterii precum E-coli sau Salmonella. -Contribuie la eliminarea toxinelor din ficat, protejându-l în acelaşi timp. -Poate trata herpesul şi ciupercile de la nivelul picioarelor, dar şi negii. -De asemenea, are un puternic efect antiinflamator, ajutând organismul să lupte…

Votul Tau!

0

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns