Fii propriul tau sef cu o afacere de transport basculabil 3,5 tone

Acest articol este dedicat celor care au ceva banuti pusi deoparte, intre 3000-7000 euro.

Incepe-ti propria ta afacere cu o autoutilitara basculabila de 3,5 tone.
Transportul de agregate a devenit o noua afacere pentru micile interprinderi si chiar si pentru persoanele fizice. Mai nou nu doar balastierele si carierele transporta agregate la domiciliu, ci sunt si firme mici , persoane fizice care au umplut internetul de anunturi de transport.
Pe zi ce trece vad tot mai multe autoutilitare de 3,5 tone cu bene basculabile incarcate ba cu moloz, ba cu nisip, ba cu materiale de constructii. La fel si in parcarile de la dedeman, leroy merlin este mereu plin de dube si basculabile cu reclame pe ele.

Merita sa incep si eu? Asta este intrebarea care ti-o pui in momentul acesta.
Eu zic ca da, insa sunt plusuri si minusuri si aici.

Plusuri:

 1. Esti propriul tau sef
 2. Iti faci propriul tau pret
 3. Iti formezi propria clentela
 4. Te duci cand vrei, stai acasa cand vrei, te trezesti cand vrei
 5. Faci bani frumosi

Minusuri:

 1. Iti trebuie macar 5000 euro de inceput
 2. La inceput poate fi greu, comenzi putine
 3. Pe timp de iarna merge destul de prost

Cum poti incepe afacerea de transport local de agregate? Este teoretic simplu, practic nu prea!
Vei avea nevoie pentru inceput de aproximativ 5000 euro, cu care vei cumpara o basculabila second hand, folosita , cu multi km si destul de ruginita, insa care isi va face treaba de minune.
Iti poti deschide firma sau poti transporta asa ca si persoana fizica. Asta depinde de voi, sunt plusuri si minusuri si aici. Dar recomand sa va faceti o firma gen PFA si circulati linistit.
Daca ai autoutilitara de 3,5 tone, ai firma, ai ceva banuti de combustibil si de reparatii in cazul in care ar aparea ceva defectiuni, poti incepe sa faci transport.

Dar cum gasesc transport? Simplu! Adaugi cat mai multe anunturi pe site-uri gen OLX, Publi24, Lajumate . Anunturi cat mai detaliate, cu poze multe si recomandat sa fie promovate pe zona in care faceti transportul.
Alta metoda de promovare este de a adauga afacerea ta gratuit pe Google My Business, unde gratuit vei aparea in google daca cineva cauta de exemplu „Transport Moloz” , am atasat o imagine mai jos in care veti vedea clar cum apare compania ta pe google my business.

Poti crea o pagina de facebook in care postezi despre tipurile de transport care le faci, alaturi de cateva poze cu autoutilitare. Poti intra in grupuri de anunturi pe facebook unde poti posta despre serviciul tau, poti sa iti faci un site de prezentare, care daca este optimizat seo bine, in cateva luni va urca in top primele pozitii si vei primi si de pe acel site comenzi. Sunt foarte multe posibilitati in care poti sa iti faci clientela.

Stim ca esti curios si vrei sa afli aproximativ cati bani vei face daca te implici in aceasta afacere. Dar cu aproximatie iti pot face un calcul din care reiese suma castigata de tine.

 • Un transport de moloz din Targu Mures de exemplu costa undeva la 200 lei, asta este vorba in cazul in care cineva vrea sa scape de sacii de moloz din apartament in urma renovarii sau molozul din curte. In cazul in care sunt mai multe transporturi se negocieaza. Te va costa undeva la 50 ron motorina pentru transport si 50 ron depozitarea molozului. Vei ramane cu 100 lei si vei avea timp de inca cel putin 5 curse pe ziua respectiva.
 • Transportul de agregate, pietris, nisip, sort . Sa presupunem ca ai o comanda de 2 metri cubi de nisip . Pe tine te va costa nisipul 100 ron pentru ca ai o reducere fiind un client fidel iar clientul va plati 120 ron pentru nisip + 3 lei pe km de transport, dus intors.
 • Transportul de deseuri menajere si materiale de consructii. Aici vei taxa la km sau la intelegere.

In general o persoana care se ocupa full time de astfel de transporturi cu autobasculabila de 3,5 tone, castiga aproximativ 1000 euro lunar NET, banii lui cu toate taxele platite.

Intre timp mai apar si costuri de reparatii ale autoutilitarei dar astea sunt ceva de asteptat. Cauciucurile se uzeaza foarte rapid avand mereu incarcatura grea , dar chiar si asa, daca te tii de o treaba, vei face bani din acea treaba.

RadioStil.ro - Un blog cu de toate - Marketing si Promovare
Logo