Câtiva cercetatori au observat ceva foarte ciudat la o stea din galaxia noastra

Zilele trecute, cercetatorii astronomi de la Tennesee State University au observat ceva foarte ciudat la o stea despre care deja erau intrigati.

Steaua lui Tabby, cum este ea denumita dupa cercetatoarea Tabetha Boyajian, cea care a descoperit-o, a avut de-a lungul vremii un comportament anormal, oscilant. Astronomii masoara dimensiunea unei planete calculând marimea umbrei ei, care se vede trecând prin fata stelei pe care corpul ceresc o orbiteaza. Tabetha vâna o planeta cu potential locuibil atunci când au observat anomalia din jurul stelei ei.

Daca marimile planetelor oscileaza între anumiti parametrii, umbra pe care Tabetha a vazut-o în urma cu câtiva ani, care orbita în jurul stelei ei, a fost iesita din tipar, mult mai mare decât de obicei. Asta a condus la mai multe supozitii din partea comunitatii stiintifice, de la un grup urias de comete care orbiteaza steaua, pâna la a presupune ca o constructie gigantica extraterestra este construita în vecinatate. Dupa mai multi ani în care anomalia n-a mai fost vizibila, aceasta a reaparut.

Spre deosebire de momentul în care a fost descoperit, acum exista alta tehnologie, mai avansata, de observatie a fenomenului. În ultimii doi ani care au trecut de la eveniment, oamenii de stiinta s-au pregatit serios pentru ziua în care acesta va reaparea. S-au luat masuri pentru ca o eventuala anomalie sa fie analizata mult mai bine, din toate punctele de vedere. Astfel ca acestia au lansat chiar si o campanie de crowdfunding pentru a-si asigura fondurile necesare utilizarii constante a telescoapelor. Nu aveau sa îsi ia privirea de la stea timp de doi ani, noteaza The Verge.

Efortul a meritat. Anomalia a putut fi iarasi observata zilele trecute, de aceasta data, totul facându-se cum trebuie. Ce date s-au strâns, nu stie nimeni momentan. Fie ca vorbim de grupul gigant de comete care acapareaza câmpul vizual sau de megaconstructia extraterestra, un lucru e sigur. Ceva foarte important si interesant urmeaza sa fie descoperit.

 

Sursa: Playtech.ro

Comentarii Facebook
Zilele trecute, cercetatorii astronomi de la Tennesee State University au observat ceva foarte ciudat la o stea despre care deja erau intrigati. Steaua lui Tabby, cum este ea denumita dupa cercetatoarea Tabetha Boyajian, cea care a descoperit-o, a avut de-a lungul vremii un comportament anormal, oscilant. Astronomii masoara dimensiunea unei planete calculând marimea umbrei ei, care se vede trecând prin fata stelei pe care corpul ceresc o orbiteaza. Tabetha vâna o planeta cu potential locuibil atunci când au observat anomalia din jurul stelei ei. Daca marimile planetelor oscileaza între anumiti parametrii, umbra pe care Tabetha a vazut-o în urma cu…

Votul Tau!

0

User Rating: 4.65 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

error: Freventa instabila, NU mai dati click inca o data :)