Galaxii legate printr-un pod magnetic

Cele mai apropiate doua galaxii de Calea Lactee sunt legate între ele de un pod magnetic. Este, de fapt, un curent de gaz inert care se întinde pe 75.000 de ani-lumina.

Puntea se numeste Magellanic Bridge si uneste galaxiile Micul si Marele Nor al lui Magellan. Desi oamenii de stiinta banuiau ca exista acolo, nimeni nu a reusit sa o observe pâna acum.

Cele doua galaxii se afla la 160.000, respectiv 200.000 de ani-lumina de Pamânt si sunt vizibile noaptea, doar din emisfera sudica.

Acest câmp magnetic nou descoperit are o milionime din puterea scutului magnetic protector al Terrei si i-ar putea ajuta pe cercetatori sa înteleaga cum s-au format ambele. În plus, ne-ar putea oferi detalii si despre aparitia si evolutia ulterioara a Caii Lactee.

Sursa: Digi24

Comentarii Facebook
Cele mai apropiate doua galaxii de Calea Lactee sunt legate între ele de un pod magnetic. Este, de fapt, un curent de gaz inert care se întinde pe 75.000 de ani-lumina. Puntea se numeste Magellanic Bridge si uneste galaxiile Micul si Marele Nor al lui Magellan. Desi oamenii de stiinta banuiau ca exista acolo, nimeni nu a reusit sa o observe pâna acum. Cele doua galaxii se afla la 160.000, respectiv 200.000 de ani-lumina de Pamânt si sunt vizibile noaptea, doar din emisfera sudica. Acest câmp magnetic nou descoperit are o milionime din puterea scutului magnetic protector al Terrei si…

Votul Tau!

0

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

error: Freventa instabila, NU mai dati click inca o data :)