Mister elucidat. De ce sclipeste Pamântul, vazut din spatiul cosmic!

Unul dintre cele mai mari mistere ale spatiului a fost în sfârsit elucidat. Este vorba despre niste sclipiri ciudate care se reflecta de pe Pamânt si sunt vizibile din spatiul cosmic.

Sunt atât de intense, încât se vad din spatiu. Si sunt aceleasi licariri pe care le depista, în 1993, astronomul Carl Sagan, în imaginile trimise de sonda spatiala Galileo.

Astrofizicianul a crezut atunci ca apar numai în regiuni acoperite de ape si ar fi cauzate de lumina solara care se reflecta de pe suprafata oceanelor. Însa acum, expertii NASA le-au descoperit si pe pamânt. Din iunie 2015 pâna în august 2016, au detectat 866 de astfel de licariri care se reflecta de pe planeta noastra.

Ei au ajuns la concluzia ca sunt, de fapt, niste cristale de gheata. Ele sunt dispuse orizontal, la 5-8 kilometri deasupra Terrei si sunt parti componente ale norilor de tip cirrus. Odata ce lumina Soarelui se loveste de ele, cristalele o reflecta înapoi în spatiu.

 

Sursa: Digi24

Comentarii Facebook
Unul dintre cele mai mari mistere ale spatiului a fost în sfârsit elucidat. Este vorba despre niste sclipiri ciudate care se reflecta de pe Pamânt si sunt vizibile din spatiul cosmic. Sunt atât de intense, încât se vad din spatiu. Si sunt aceleasi licariri pe care le depista, în 1993, astronomul Carl Sagan, în imaginile trimise de sonda spatiala Galileo. Astrofizicianul a crezut atunci ca apar numai în regiuni acoperite de ape si ar fi cauzate de lumina solara care se reflecta de pe suprafata oceanelor. Însa acum, expertii NASA le-au descoperit si pe pamânt. Din iunie 2015 pâna în…

Votul Tau!

0

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

error: Freventa instabila, NU mai dati click inca o data :)