Tinerii nu vor sa lucreze pe salariul minim pe economie

In 2020 tinerii evita locurile de munca in care salariul este minimum pe economie. De ce? Este simplu! Pentru ca in comert preturile au crescut la produse cu cel putin 15% iar salariile sunt extrem de mici. Este vorba de 2.230 lei BRUT care sunt exact 1350 lei NET .

Ce putem face noi cu 1350 lei NET ? Hai sa spunem ca nu platim consum in casa (apa,gaz,curent) si sa presupunem ca nu avem facturi de platit (internet,telefon,etc.) .

Ce poti face cu 1350 lei net pe luna? Avand in vedere ca , transportul local catre servici (unde se aplica) este minimul de 200 ron pe luna. Plus in cazul in care nu primiti bonuri de masa, va trebui sa cheltuiti zilnic 10 lei pe o masa, mai ramanem cu 900 Ron. Un tanar ce poate realiza in viata cu 900 Ron ? Isi mai cumpara o pereche de adidasi chinezesti cu 100 ron care il tin fix doua luni si pe urma se dezlipesc, sau isi cumpara cu 300 ceva de firma (buget medium) care l-ar putea tine 1 an daca mai are inca vreo 2 – 3 perechi de schimb.

Hainele sunt importante si la fel de scumpe in comparatie cu salariul minim. Sa nu mai spunem de vicii , care majoritatea tinerilor le au (fumat, baut, iesit la distractii etc.) . Un tanar nu poate sa realizeze nimic in viata cu salariul minim pe economie, doar poate sa traiasca de la o luna de zile la alta. Un salariu minim ar trebui sa fie 500 euro net/luna ca sa poti pune ceva banuti deoparte si sa realizezi cate ceva.

Multi tineri sunt necalificati, nu toti pot fi asistenti medicali, farmacisti,avocati,juristi s.a.m.d. Ca si necalificat, trebuie sa lucriezi in ture duble sa primesti 2000 ron net sau sa lucrezi pe minimum pe economie.

Este greu sa realizezi ceva aici in Romania, pentru un om de rand. Si nu vorbim de capitala sau de orasele mai populate. Vorbim de restul care nu stau in aceste zone. Unde sunt obligati sa lucreze pe aceste salarii care ii tin pe loc o viata in treaga. Multi tineri pleaca in Anglia, Germania, Franta etc. pentru un trai mai bun.

RadioStil.ro - Un blog cu de toate - Marketing si Promovare
Logo